TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Finále Plzeň – filmový festival, který ví, co se v Česku točí

Finále Plzeň – filmový festival, který ví, co se v Česku točí

Letošní 29. ročník filmového festivalu Finále Plzeň je i nadále soutěžní přehlídkou, kterou hodnotí mezinárodní odborná porota - letos v čele s tvůrcem seriálu Simpsonovi a filmu Doba ledová Mikem Reissem. Jedná se o přehlídku českých a slovenských celovečerních hraných a animovaných filmů, dokumentů a televizních projektů.

Festival Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016. Mimo soutěžní sekce uvede kompletní zbylou českou tvorbu na poli hraného a animovaného filmu, výběr českých dokumentů za poslední rok a výběr z nových českých a slovenských filmů.

Součástí programu Finále Plzeň 2016 budou zajímavé premiéry a předpremiéry, které se uskuteční za přítomnosti herců a tvůrců, filmy natočené s českou koprodukcí, ale i doprovodný program v podobě talkshow (Tomáš Baldýnský, Karel Fila), autorských čtení (Marie Doležalová - Kafe a cigárko, Domink Landsman - Deník moderního fotra, Lukáš Pavlásek - Z deníku ajťáka), party se známými DJ´s, koncerty (Kieslowski, Please the Trees, Ventolin, Olats Otesoc) či několika akcí reflektujících fenomén Youtuberů.

Pohled do zahraničních evropských produkcí nabídne sekce Festivalový ZOOM, který promítne vítězné snímky zahraničních filmových festivalů, nebude chybět ani  prezentace kvalitních archivních snímků pod názvem Krása na export, která se uskuteční v Korandově sboru, či oblíbená platforma pro filmové profesionály a studenty uměleckých škol INDUSTRY DAYS.

Hlavním festivalovým sídlem je tradičně Měšťanská beseda v Plzni s několika promítacími sály i filmovou kavárnou, k níž se přidá prostor DEPO2015 a již zmíněný Korandův sbor na Anglickém nábřeží v Plzni.

Účast kromě mezinárodní poroty přislíbila řada domácích herců a filmových tvůrců - např. Marek Taclík, Hanka Vágnerová, Emília Vášáryová, Václav Neužil, Matěj a Kryštof Hádkovi, Jan Hřebejk, David Ondříček, Hana a Helena Třeštíkovy, Alena Mihulová, Alexej Pyško, Marek Najbrt a mnoho dalších.

Více informací na www.festivalfinale.cz a Facebooku Finále Plzeň