TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

PINK FLOYD OSLAVÍ 50 LET SLAVNÉ DESKY 'THE DARK SIDE OF THE MOON'

PINK FLOYD OSLAVÍ 50 LET SLAVNÉ DESKY 'THE DARK SIDE OF THE MOON'

Legendární anglická skupina Pink Floyd si letos na jaře připomene 50. výročí svého zásadního osmého studiového alba 'The Dark Side of the Moon' obsáhlým kompletem a oficiální knihou.

 

Hudebně ambiciózní a tematicky závažný opus „The Dark Side of the Moon“ vydaný s velkým ohlasem u kritiků před půlstoletím v březnu 1973, je jedním z nejprodávanějších alb všech dob, které se přehouplo přes 50 milionů zakoupených nosičů.

Deska, jejíž ikonický přebal zobrazuje kaleidoskopické spektrum hranolu, vyjde znovu jako luxusní box v pátek 24. března 2023 a může se pochlubit kromě klasického CD, také vinylem v původním oblíbeném otevíracím balení. Zároveň čeká na fanoušky originální mix 5.1. a remasterované stereo verze.

Součástí rozsáhlé sady bude také další nový Blu-ray disk, plus CD a LP 'The Dark Side of The Moon - Live At Wembley Empire Pool, tedy záznam živého vystoupení.

To bylo nahráno v listopadu 1974 na tehdejším zimním turné Pink Floyd a vychází ve stejný den rovněž jako samostatné album na CD a LP.

Aby toho nebylo málo, příznivci kapely se mohou těšit i na oficiální publikaci Pink Floyd – The Dark Side Of The Moon: 50th Anniversary‘.

Kniha ve velikosti LP desky, kterou připravila vážená britská fotografka Jill Furmanovsky, obsahuje vzácné a dříve neviděné fotografie formace a byla vytvořena za účasti jejích členů.