TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Olympic slaví 60 let a vyráží na turné

Olympic slaví 60 let a vyráží na turné

Skupina Olympic, která slaví šedesát let své existence, dnes oficiálně zahájila turné a představila limitovaný box pěti vinylů. Zároveň v pražské Malostranské besedě členové kapely poprvé uvedli videoklip Vlak co nikde nestaví a pokřtili poštovní známku a eurobankovku s Olympikem, které vyšly u příležitosti jejich výročí. Číslovaný kartonový 5LP box obsahující 60 hitů skupiny, pokřtil fotbalista Antonín Panenka.

 

Série koncertů s názvem Respect Tour Olympic 60 – Vlak, co nikde nestaví se uskuteční po celé České i Slovenské republice. Začne 18. listopadu v pražské Lucerně. Letošní osmdesátiny zpěváka a kytaristy Petra Jandy a šedesátiny Olympiku inspirovaly pražské Divadlo Broadway k novému muzikálu Okno mé lásky, jehož premiéra se koná 3. listopadu.

Moderní muzikálová show podle tvůrců nabídne nejenom současné pojetí tanečního žánru v sepětí s multimediální interaktivní projekcí, ale především hity Olympiku v novém hudebním aranžmá. V muzikálu zazní písně Otázky, Želva, Osmý den, Jasná zpráva, Nějak se vytrácíš, má lásko a další.

Vlastníci boxu s názvem Olympic 60 se mohou těšit na pět různobarevných vinylů, podpisové karty, historický a současný plakát, fotoknihu, podrobnou historii kapely v bookletu a přepis zvuku v Hi-Res kvalitě. Komplet obsahuje skladby od písně Smutný holič z Liverpoolu po aktuální hit Pálím tvář.

 

Olympic byl založen roku 1962 pod názvem Karkulka (KARlínský KULturní KAbaret) a později přejmenován podle klubu v pražské Spálené ulici. Debutoval v roce 1968 albem Želva považovaným za první českou beatovou dlouhohrající desku. Současnou sestavu Olympiku tvoří Petr Janda, který je ve skupině založené Miloslavem Růžkem od roku 1963, a baskytarista Milan Broum, jenž přišel v roce 1975. V roce 2013 bubeník Martin Vajgl nahradil zemřelého Milana Peroutku. Klávesista Pavel Březina přibyl loni na jaře.

Zdroj: České noviny