TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Eurythmics slaví 40 let od vydání alba Sweet Dreams

Eurythmics slaví 40 let od vydání alba Sweet Dreams

Annie Lennox oslavila 40. výročí druhého studiového alba jejího domovského projektu Eurythmics „Sweet Dreams (Are Made of This)“ a jeho klíčové titulní skladby.

 

Poté, co v roce 1981 neuspěli v hitparádách se svým debutovým albem „In the Garden“, vydali Eurythmics 4. ledna 1983 svou druhou studiovou desku „Sweet Dreams (Are Made of This)“, která se ukázala být jako komerčně průlomová pro duo.

Synth-popový stejnojmenný singl a jeho ikonický videoklip se objevily několik týdnů po vydání alba a vynesly Annie Lennox a Dave Stewarta ke statusu světových hvězd.

Nadčasová hymna byla hitem číslo 1 v USA, a přestože se ve Spojeném království umístila pouze na druhém místě, jen na těchto březích Atlantiku se jí prodalo 1,2 milionu kusů.

Když se Annie Lennox ohlíží zpět na nahrávku po čtyřech desetiletích, řekla svým příznivcům na Instagramu: „Je téměř nemožné uvěřit, že 'Sweet Dreams (Are Made of This)‘ vyšlo před čtyřiceti lety! Od té doby stále cestuje po světě a sedmi mořích, což je sám o sobě úžasný a zázračný příběh! Písně jsou jako lodě…

Mají své vlastní konkrétní cíle. Jakmile jsou vypuštěny, není cesty zpět. Musíte jen sledovat, kam až doplují."

Skladatel Dave Stewart také na Instagramu sdílel obrázek obalu alba spolu s fotografií z počátku 80. let z natáčení videa „Sweet Dreams“, na níž pracuje na počítači na poli plném krav.