TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Depešáci zamíří příští rok do Prahy

Depešáci zamíří příští rok do Prahy

Hudební velikáni Depeche Mode se po 5 letech vydávají na světovou tour Memento Mori, při které se představí 30. 7. 2023 českým fanouškům s doposud jejich největší show na pražském letišti Letňany.

 

BERLÍN, NĚMECKO - Členové Rock & Rollové síně slávy z roku 2020 Depeche Mode dnes 4.10.2022 na speciální akci v Berlíně oznámili, že v roce 2023 vydají nové album a vyrazí na světové turné. Turné Memento Mori Tour podpoří chystané patnácté studiové album Memento Mori, které má vyjít na jaře 2023.

 

Dave Gahan a Martin Gore prozradili, že turné pod záštitou společnosti Live Nation začne 23. března speciální limitovanou sérií koncertů v severoamerických arénách, než se kapela vydá do Evropy na letní stadionové turné. Tato omezená severoamerická vystoupení budou mimo jiné zahrnovat zastávky v newyorské Madison Square Garden, chicagském United Center, losangeleském Kia Forum a torontské Scotiabank Areně. Kapela pak 16. května zahájí své evropské stadionové turné, mezi jehož známé zastávky patří pařížský Stade de France, berlínský Olympijský stadion, milánský stadion San Siro a londýnský stadion Twickenham. Další informace o trase turné a termínech předprodeje vstupenek naleznete na stránkách depechemode.com. Úplný seznam termínů, měst a míst konání najdete také níže.

 

Martin Gore k projektu Memento Mori uvedl: „Na tomto projektu jsme začali pracovat na počátku pandemie a jeho témata byla přímo inspirována touto dobou. Po Fletchově smrti jsme se rozhodli pokračovat, protože jsme si jisti, že by si to přál, a to projektu skutečně dodalo další význam.“ Dave Gahan dodal: „Fletchovi by se toto album líbilo. Opravdu se těšíme, až se o něj s vámi budeme moci brzy podělit, a nemůžeme se dočkat, až vám ho příští rok představíme na koncertech.“

Memento Mori Tour bude devatenáctým turné Depeche Mode a prvním po více než pěti letech. Poslední koncertní série Global Spirit Tour 2017-2018 byla dosud nejdelší a patřila k nejvýdělečnějším turné roku, kdy kapela během 130 koncertů v Evropě a Severní Americe zahrála více než 3 milionům fanoušků.

 

Memento Mori bude patnáctým studiovým albem Depeche Mode a následovníkem kritikou oceňovaného alba Spirit z roku 2017, které se dostalo na první místo v 11 teritoriích a ve více než 20 dalších se umístilo v Top 5 žebříčcích.

Memento Mori vyjde celosvětově na jaře 2023 prostřednictvím Columbia Records.

Depeche Mode, kteří prodali více než 100 milionů desek a hráli pro více než 35 milionů fanoušků po celém světě, zůstávají stále se vyvíjející a mimořádně vlivnou hudební silou. Depeche Mode, kteří jsou nesmazatelnou inspirací pro fanoušky, kritiky i umělce, pokračují ve své cestě vpřed a album Memento Mori a turné představují otevření nejnovější kapitoly nepřekonatelného a trvalého odkazu.

 

CENY VSTUPENEK OD 1990,- Kč DO 3290,- Kč

VSTUPENKY V PRODEJI V SÍTÍCH TICKETMASTER A TICKETPORTAL OD 14. 9. 2022 V 10:00 LIVE NATION KLUB, O2 A IDNES PREMIUM PŘEDPRODEJ OD 12. 9. 2022 10:00 - 14. 9. 2022 9:00

www.livenation.cz