TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Léto na jazzovém obláčku

Léto na jazzovém obláčku

letecké muzeum si pro vás připravilo dva letní jazzové koncerty 16.8. a 30.8. vždy v pondělí od 19.30 v letecké kantýně. Užijte si hravou letní atmosféru, vychlazený drink a lehký vánek přinášející jazzové melodie. Hraje se ve vychlazených klimatizovaných prostorách s dobrým drinkem z rukou místních kavárnic. Cena vstupenky 150,- Kč. Předplatné začíná v sobotu 7. srpna a to vždy od 9.00 do 17.00 hod. na recepci leteckého muzea.

Termín: 16.8., 19:30

J.J. Jazzmen & Barbora Vágnerová

J.J. Jazzmen je jazzovou kapelou složenou z vynikajících pražských profesionálních hudebníků, ve které se vyznává jediné náboženství - láska k jazzu a umělecká svoboda. Již 27 let hrají na festivalech v Evropě a zámoří a pražské jazz kluby jsou jejich domovem. Mají  za sebou spolu s Barborou, kterou není třeba boleslavským divákům představovat, cestu do New Orleans, či festivaly v Polsku, Švýcarsku a Německu. Co o nich řekl matador světového jazzu, baryton saxofonista, aranžér a profesor na Berklee College of Music, Jan Konopásek, budiž mu v jazzovém nebi přáno:

„Kapela J.J. Jazzmen hraje tradiční jazz s příchutí 21.století. Jejich suverénní a neškrobený projev je výjimečný tím, že jsou věrni neworleanské tradici, kterou ale interpretují současným způsobem."

Večer 16. srpna spolu s Barborou vystoupí náš bravurní hráč na kornet, Jiří Masáček, elitní kontrabasista Jan Greifoner, špičkový pozounista Josef Pospíšil, famozní pianista Vladimír Strnad, a samozřejmě kapelník a bicman Miloš Kejř.

 

Termín: 30.8., 19:30

Dája Šimíčková & Shade Yadda

 

Daja & Shadde Yadda - swingová formace tvořená špičkovými hudebníky, kteří se celoživotně věnují interpretaci jazzu a swingu v čele se zpěvačkou Dájou Šimíčkovou, kterou s raně swingovým žánrem pojí i někdejší mnohaleté působení po boku O. Havelky v jeho orchestru Melody Makers anebo ještě dříve v OPSO.

Obsazení: David Fárek sax, Jiří Kovář kytara, Jaroslav Šimíček kontrabas, Jan Dvořák bicí

Kapela, která stylově interpretuje ranou i pozdější americkou i českou swingovou a jazzovou hudbu v rozmezí let 30 až 40  obsáhne od českých prvorepublikových písní, které se těšily veliké oblibě, přes americké, které tehdejší českou tvorbu ovlivnily až po vzorek původních, které by se za první republiky možná s úspěchem hrály, kdyby nevznikly přesně o 100 let později, kdy je kapela Shadde Yadda vytvořila a natočila pro úspěšný dobový televizní seriál První republika. V jejich repertoáru nechybí ani legendární písně jako Říkej mi to potichoučku, Dívka k rytmu zrozená či Slunečnice aj. nezapomenutelné písňové kusy z období raného českého swingu z pera Kamila Běhounka, Václava Pokorného, Alfonse Jindry, Slávy Emanuela Nováčka, Bedřicha Nikodéma, Františka Svojíka, Jiřího Traxlera nebo Jaroslava Ježka  zasazené do úsměvného dobového scénáře, které doplňují  nezbytné rady Gutha Jarkovského či hity Ellingtona, Gershwina a dalších,  kteří byli našim českým tvůrcům nekonečnou inspirací.