TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Začíná dostihová sezóna ve Velké Chuchli

Začíná dostihová sezóna ve Velké Chuchli

Dostihová odpoledne ve Velké Chuchli neodmyslitelně patří k víkendovým nabídkám využití volného času v hlavním městě, v roce 2019 se do chuchelského areálu vracejí také parkurové závody. Ideální tip na výlet pro jednotlivce, dvojice i celé rodiny, snadná dostupnost MHD a PID.

NEDĚLE 7. DUBNA 2019
P
o zimní přestávce odstartuje nová dostihová sezóna! Vrcholy zahajovacího odpoledne budou 92. ročník Gomba handicapu, tradičního otevíracího dostihu pro čtyřleté a starší sprintery, a 61. Velká dubnová cena, první sezónní test předních čtyřletých a starších středotraťařů. Celkem se uskuteční osm dostihů.

SOBOTA 13. DUBNA 2019
Klusácké dostihy.

SOBOTA 20. DUBNA 2019
Klusácké dostihy.

PONDĚLÍ 22. DUBNA 2019
Velikonoční pondělí nabídne program osmi cvalových dostihů, jejichž vrcholem bude 30. Memoriál prof. Václava Michala. V něm otestují formu adepti startu v květnové klasické Velké jarní ceně.

NEDĚLE 28. DUBNA 2019
Vrcholem programu třetí kapitoly metropolitní sezóny bude 14. Memoriál Jaroslava Maška pro starší sprintery a mílaře. Celkem se uskuteční osm dostihů.

PÁTEK až NEDĚLE 3. až 5. KVĚTNA 2019
Po mnoha desetiletích se na chuchelské závodiště vracejí závody v parkurovém skákání. Diváci budou moci sledovat jednu z celosvětově nejoblíbenějších jezdeckých disciplín. Na programu budou nejen soutěže pro děti na pony, ale startovat budou i jezdci na velkých koních, a to na překážkách až 140 cm vysokých. Závody se uskuteční od pátku až do neděle.

SOBOTA 11. KVĚTNA 2019
V polovině května vrcholí
úvodní část dostihové sezóny prvním dílem Klasické trojkoruny, letos již 98. Velkou jarní cenou. Atraktivní položkou bude také Memoriál dr. Otakara Frankenbergera, v němž se představí další adepti na start v Českém derby. Celkem se uskuteční osm dostihů.

SOBOTA 18. KVĚTNA 2019
Klusácké dostihy. 

NEDĚLE 19. KVĚTNA 2019
V hlavním bodu pátého pokračování metropolitní dostihové sezóny se utkají elitní starší mílaři, jimž je určena 70. Velká květnová cena. Celkem se uskuteční osm cvalových dostihů.

SOBOTA 1. ČERVNA 2019
Hlavními položkami šestého pokračování metropolitní dostihové sezóny budou 67. Velká červnová cena - nejdůležitější přípravná zkouška pro blížící se klasický vrchol roku České derby, a 16. Cena Nory Jeane pro tříleté a starší klisny. Celkem se uskuteční osm dostihů.

NEDĚLE 2. ČERVNA 2019
Klusácké dostihy.

PÁTEK až NEDĚLE 7. až 9. ČERVNA 2019
V návaznosti na úspěšné ročníky 2014, 2015, 2017 a obzvláště 2018 se turnaj Diplomats Polo Cup-Prague 2019 bude opět snažit přinést divákům i účastníkům exkluzivní turnaj v koňském polu na mezinárodní úrovni. Přijďte se i Vy podívat na koňské polo, které je nejen královským sportem, ale i životním stylem.

ČTVRTEK až NEDĚLE 13. až 16. ČERVNA 2019
CPI Summer Cup jsou parkurové závody určené především dětem, juniorům a mladým jezdcům. Diváci uvidí nejen soutěže pro pony a velké koně, ale i atraktivní a netradiční soutěže jako je např. zrcadlové skákání, při kterém jedou dva jezdci současně na identických parkurech systémem play off. V průběhu čtyřdenních závodů bude kromě sportovního programu připraven i bohatý kulturní program a atrakce pro děti.

SOBOTA 22. ČERVNA 2019
Termín absolutního klasického vrcholu dostihové sezony: poběží se 99. ČESKÉ DERBY.
Přijďte se na vlastní oči podívat, který kůň se nesmazatelně zapíše do historie a která stáj dosáhne na nejvyšší možnou metu dostihového světa. Tento dostih je již řadu let nejbohatší klasickou zkouškou celého středoevropského regionu a tomu odpovídá i další program dne: celkem se poběží osm dostihů, z nichž pět je zařazeno do nejvyšší výkonnostní kategorie. České derby se koná pod záštitou ministra zemědělství Miroslava Tomana.

PÁTEK 12. ČERVENCE 2019
Nový termín v metropolitní dostihové sezóně nabídne program na celé páteční odpoledne a podvečer. Nejprve se uskuteční klusácké dostihy a na ně naváže sedm dostihů cvalových.

PÁTEK až NEDĚLE 26. až 28. ČERVENCE 2019
Champagner Around the World - turnaj v koňském polu.

SOBOTA 10. SRPNA 2019
Klusácké dostihy.

PÁTEK až NEDĚLE 23. až 25. SRPNA 2019
Ladies Cup - turnaj v koňském polu.

PÁTEK až NEDĚLE 29. SRPNA až 1. ZÁŘÍ
V průběhu tří závodních dní spolu budou soutěžit jezdci ve dvou jezdeckých olympijských disciplínách. Czech Equestrian Masters spojuje to nejlepší z české drezury a parkurového ježdění. CEM si stejně jako Česká jezdecká federace klade za dlouhodobý cíl propojování jednotlivých disciplín jezdeckého vrcholového sportu v rámci jedné sportovní akce. Sportovní zážitky budou navíc doplněny o zábavný program, který osloví nejen příznivce koní.

SOBOTA 7. ZÁŘÍ 2019
Klusácké dostihy - České klusácké derby.

NEDĚLE 8. ZÁŘÍ 2019
Zahájení druhé poloviny metropolitní sezóny obstará dostihový den, jemuž vévodí dva z nejvýznamnějších dostihů celého roku: nejdůležitější srovnávací (pro tříleté a starší koně) mílařský test 41. Velká cena Prahy CK Martin Tour a nejdelší klasická zkouška 74. St Leger. Celkem se uskuteční osm dostihů.

NEDĚLE 15. ZÁŘÍ 2019
Jediný den metropolitní sezóny, jehož vrcholem je překážkový dostih: 13. ročník Zlatého poháru EŽ Praha je nejdelším a nejbohatším českým dostihem přes proutěné překážky. Celkem se uskuteční osm dostihů.

SOBOTA 28. ZÁŘÍ 2019
Evropský pohár žokejů, který je jedním z vrcholů celé dostihové sezóny, opět nabídne představení vynikajících zahraničních jezdců. V jeho rámci se uskuteční také čtyři bohatě dotované dostihy nejvyšší kategorie s mezinárodním přesahem.

SOBOTA 5. ŘÍJNA 2019
Klusácké dostihy.

NEDĚLE 6. ŘÍJNA 2019
Hlavním dostihem první říjnové neděle bude 17. Memoriál Harryho Petrlíka pro tříleté a starší klisny. Celkem se uskuteční osm dostihů.

PÁTEK až NEDĚLE 11. až 13. ŘÍJNA 2019
Cena Eliota je oslavou českého skokového sportu. Legendární parkurový jezdec František Ventura se svým famózním koněm Eliot dosáhl ve své kariéře mnoha významných úspěchů, ale tím největším bylo historické vítězství na Letních olympijských hrách v roce 1928. Ještě před olympijskými hrami vytvořili s Eliotem i český rekord ve skoku mohutnosti, když zdolali zeď o výšce 183 cm. Na jeho počest se v průběhu třech závodních dní uskuteční i speciální soutěž ve skoku mohutnosti. Vrcholem pak bude nedělní Velká cena Eliota, kde budou překážky dosahovat až 145 cm.

NEDĚLE 27. ŘÍJNA 2019
Programu předposledního dostihového dne metropolitní sezóny vévodí nejdelší rovinový dostih roku, 99. Cena prezidenta republiky pro tříleté a starší supervytrvalce, a dále se poběží např. 13. ročník populární Ceny běloušů CK Martin Tour, jíž se mohou účastnit pouze koně bílé barvy. Celkem se uskuteční osm dostihů.

SOBOTA 2. LISTOPADU 2019
Klusácké dostihy.

SOBOTA 9. LISTOPADU 2019
Závěrečný den cvalové dostihové sezóny vyvrcholí 4. ročníkem Pražského zimního favorita, v němž se představují perspektivní dostihoví junioři-dvouletí koně. Celkem se uskuteční šest dostihů.

NEDĚLE 17. LISTOPADU 2019
Klusácké dostihy.