TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

V Praze na Staroměstském náměstí vypuknou Vánoční trhy

V Praze na Staroměstském náměstí vypuknou Vánoční trhy

Prodejní domky s širokým produktovým sortimentem budou otevřeny na všech náměstích každý den od 10 do 22 hodin. Některé stánky s občerstvením budou otevřeny denně od 10 hodin až do půlnoci. Vánoční trhy 2018 začnou na Staroměstském i Václavském náměstí 1. prosince a potrvají až do 6. ledna 2019.

Kulturní program

Po celou dobu konání trhů si mohou návštěvníci trhů užít program na velkém pódiu na Staroměstském náměstí. Čekají je živá vystoupení folklórních, národopisných i dětských souborů z celé republiky i ze zahraničí, programové bloky pro malé i velké, víkendové dětské vánoční dílny, taneční vystoupení i pravidelné promítání adventních koncertů vždy v neděli od osmi hodin večer. Děti také čeká ve vybrané dny od půl šesté promítání Večerníčků.

Staroměstský trh mezi 10 nejkrásnějšími na světě

Krásu a atmosféru adventního tržiště v centru Prahy ocenil tentokrát prestižní americký týdeník US News & World Report. Ten je zařadil ve své cestovatelské rubrice mezi deset nejhezčích na světě. V současné době Praha vévodí hlasování čtenářů před Vídní, Taosem v Novém Mexiku a Londýnem.

Vánoční strom

Poprvé se slavnostně rozsvítí v sobotu 1. prosince v 16.30 hodin.  Rozsvícení vánočního stromu na Staroměstském náměstí doprovodí hudba Karla Svobody z klasické filmové pohádky "Tři oříšky pro Popelku". Těšit se ale můžete i na druhý motiv, od Johna Williamse "Somewhere in my memory". Oba motivy se budou pravidelně střídat po hodině. Všechny další dny se bude rozsvěcet pravidelně vždy v půl (16.30, 17.30, 18.30, 19.30, 20.30, 21.30 hodin). Při světelné animaci (2.05 minut) se budou střídat dva hudební motivy.

Vánoční trhy pomáhají potřebným

Na Staroměstském náměstí umístí pořadatelé po celou dobu trhů kasičku, kam je možné přispět Nadaci Pražské děti, která pomáhá dětem na onkologii a hematologii ve Fakultní nemocnici Motol. Během adventu pomohou zájemci také projektu Nadace rozvoje občanské společnosti a České televize Pomozte dětem.