TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

V Mladé Boleslavi bude Zeměfest

V Mladé Boleslavi bude Zeměfest

Na tuto sobotu připravili pracovníci i dobrovolníci Ekocentra Zahrada další ročník populárního Zeměfestu. Obyvatelé i návštěvníci Mladé Boleslavi se mohou opět těšit na bohatý program, za kterým se ale na rozdíl od předchozích ročníků musejí vydat do parku Štěpánka.

Po celé odpoledne mohou děti i dospělí odhalovat skryté souvislosti našich životů se stromy, včelami, žížalami a dalšími obyvateli naší planety. Nudit se přitom rozhodně nebudou: zažijí exkurzi do života ve včelím úlu i relaxační stromohrátky, vytvoří vlastní umělecké dílo v dílně Nature Art, vyrobí si bylinnou včelí mast, dřevěné autíčko či hmyzí hotýlek do vlastní zahrádky. Milovníci adrenalinu si troufnou i na divoký let se společností Humus Air či recesistický závod dvojic s názvem „Vyklop ho na hnůj, taťko!". Připraveno je divadelní představení Vivat kompostela pro děti i dospělé či příběh Co se stalo jabloni? pro předškolní děti a mladší školáky, chybět nebude ani celoodpolední hudební produkce a pestrá nabídka občerstvení.


Návštěvníci letošního Zeměfestu budou mít také neopakovatelnou příležitost stát se spolutvůrci největšího hotelu v Mladé Boleslavi, který na Štěpánce vyroste během sobotního odpoledne. Přestože bude vysoký jen něco přes metr, s kapacitou několika tisíců ubytovaných předčí všechny boleslavské hotely dohromady. Svůj domov v něm najdou samotářské včely a další hmyzí opylovači, kteří nahrazují ubývající včely medonosné či požírají mšice. Ruku k dílu při stloukání hmyzího megahotelu prý může přiložit každý.
Rodiče s malými dětmi by si rozhodně neměli nechat ujít příležitost a využít dne otevřených dveří v Lesní mateřské školce Nad Klenicí, aby zjistili, jak první boleslavská lesní MŠ funguje.


Letošní Zeměfest bude stejně jako předchozí ročníky díky podpoře města Mladá Boleslav pro všechny návštěvníky přístupný zdarma, pouze některé výrobní dílničky budou zpoplatněny. Pokud se chystáte v sobotu mezi čtrnáctou a osmnáctou hodinou na Štěpánku vyrazit, zamiřte nejdříve na louku naproti bývalé baráčnické Rychtě (dnes restaurace Slovenský dvor) nebo k hudebnímu altánku, kde vám pořadatelé dají plánek a nasměrují na další stanoviště. Organizátoři akce navíc doporučují: „Parkování pro kola a koloběžky, auto nechte doma, přijďte pěšky!"


Podrobný program Zeměfestu najdete na www.MB-eko.cz/zahrada