TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Ukliďme Jizerky! - už tento víkend

Ukliďme Jizerky! - už tento víkend

Tradiční úklid kolem turistických cest po letní sezoně nazvaný Ukliďme Jizerky připravuje na víkend 19. a 20. října 2019 Společnost pro Jizerské hory. A jak se zapojit? Vyrazte na výlet do Jizerek a cestou sbírejte odpadky.

Pravidelně stovky dobrovolníků nasbírají během akce Ukliďme Jizerky velké množství odpadků, které zanechali neukáznění návštěvníci podél cest nebo odhalí černé skládky v horách. Pro dobrovolníky vždy organizátoři zajišťují vybavení pytli na odpadky a rukavicemi, dále drobné občerstvení a pro část také ubytování ve Středisku ekologické výchovy na Jizerce.

A jak to funguje? Na několika místech si během týdne můžete vyzvednout úklidové pytle a rukavice. Po cestě na vámi zvolený cíl budete sbírat odpadky a až je neunesete, necháte je na viditelném a dostupném místě. Jejich polohu nahlaste organizátorovi akce na tel. 734 206 747. Použít se dá také email: bednarova@projizerky.org. Organizátoři akce zajistí svoz naplněných pytlů a jejich likvidaci.

 

Od pondělí do pátku si mohou zájemci v informačních centrech v Bedřichově, Jablonci n. N., Tanvaldu a také na Správě CHKO Jizerské hory v Liberci vyzvednout pytle na odpad, jednorázové rukavice a podrobné instrukce. Pomůcky budou nabízet o víkendu dobrovolníci přímo na horách, a to na parkovištích v Hraběticích (kaplička), Bedřichov a Jizerka).

 

Program zahrnuje sobotní uklízení odpadků v lokalitě Jizerka, Bukovec, Pytlácké kameny a hraniční přechod Jizerka.