TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Titanic - světová výstava v Brně

Titanic - světová výstava v Brně

Od 30. října se v prostorách Pavilonu C Výstaviště Brno uskuteční světová výstava Titanic. Expozice, kterou po světě navštívily miliony návštěvníků, představí reálné prostory legendárního plavidla, které v roce 1912 kleslo na dno Atlantiku.

Výstava představí několik stovek originálních exponátů, které byly vytaženy ze dna oceánu. Dále pak návštěvníci projdou skutečnými kajutami, salonky i částí strojovny lodi Titanic. Zajímavý bude také dotek ledovce či možnost vyfotografování se na přídi lodi. Pro děti je připravena „Dobrodružná cesta za pokladem oceánu“. Navíc děti dostanou hrací kartu plnou zábavných obrázků, omalovánek a tajenek. Hravou formou se tak dovědí spoustu informací nejen o Titaniku.

 

Atmosféru Titaniku dokonale přiblíží věrné rekonstrukce kajut i francouzské kavárny, ale také bezpečnostní dveře, telegraf a část kotelny. Život na Titaniku poznáte z originálních artefaktů jako je porcelán, nábytek a osobní předměty cestujících - šperky, kabelky, parfémy a oblečení.

 

Co vás čeká?

Více než 2500 m2 výstavní plochy

Stovky originálních artefaktů

Dobové dokumenty a výpovědi pasažérů

Audioguide, který vás provede celou výstavou

 

Díky Boarding passu – palubní vstupence se stanete jedním z pasažérů na Titaniku a prožijete krásu a luxus největšího a nejmodernějšího parníku své doby.

 

Výstavu doplňuje československá stopa, která mapuje podíl Čechů a českých výrobků na legendárním Titaniku. Na výstavě jsou prezentovány také významné české objevy a vynálezy, móda, umění a sportovní úspěchy tehdejších Čechů.