TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Tankový den v Milovicích

Tankový den v Milovicích

Tankový den - zahájení sezóny Tankodromu Milovice. Zamiřte v sobotu 27. dubna na Tankový den s Mirakulem. Park Mirakulum a sousední Tankodrom při něm spojí své síly, abyste mohli prožít nezapomenutelnou sobotu.

Německé útočné dělo STUG 3, sovětské tanky T54, T55 a i novější tank T72 a hlavně slavný T34 proslavený v druhé světové válce, sovětské protiletadlové raketové systémy KRUG a KUB, britský poválečný tank Centurion, obrněný transportér Sauret, Tatra 111 a mnoho dalšího.

 

Pro komentované prohlídky a exhibice techniky bude na Tankodromu po celý den k dispozici Tatra 813, bojové vozidlo pěchoty a vrtulník k jízdám a letům.

 

Milovice byly vojenským výcvikovým prostorem od roku 1904 a na válečnou vřavu se zde postupně připravovala rakouská, československá, německá, znovu československá a nakonec sovětská armáda. V rámci akce bude možné si zastřílet z paintballových nebo airsoftových zbraní na střelnici.

 

Oba areály jsou propojeny, ale hlavní program Tankodromu je v odlehlé části a cesta vám bude trvat zhruba 15 až 20 minut. Pokud se ale rozhodnete šetřit síly na další zábavu, je vám k dispozici vláček. Po úzkokolejce jezdí vláček tažený parní lokomotivou z roku 1947. Během Tankového dne vypravíme soupravu každou půlhodinu, poslední vlak z Tankodromu do Mirakula odjíždí v 17 hodin a opačným směrem, tedy z Mirakula na Tankodrom, to bude v 16:30 hodin. Cena zpáteční jízdenky je 100 korun.

 

Ostatně i Mirakulum si na poslední dubnovou sobotu přichystalo atraktivní program. V amfiteátru se představí Flying Boys, kteří předvedou gymnastické vystoupení, jež vám připomene grotesky s Lauerem a Hardym. Těšit se můžete i na ukázky výcviku služebních psů. Samozřejmě vám bude k dispozici celý desetihektarový areál parku, který je atrakcemi nabitý od severu na jih a od západu na východ. Je libo obří trampolíny a houpačky, podzemní chodby, ve kterých se bez baterky neobejdete, anebo dáte přednost mirakulovské minizoo? Největšími novinkami letošní sezony jsou prodejna suvenýrů, kde můžete zakoupit nejen upomínkové předměty, ale také věci, které využijete při návštěvě parku jako například baterky do podzemních chodeb, další je propojení Lesního města a Lanového centra. Jde vlastně o obrovské přírodní průlezky plné visutých můstků, lanových stezek a překážek, kterými můžete procházet nejrůznějšími směry a v několika patrech, a které jsou propojeny 65metrovým bludištěm, které vede korunami stromů a umožníme tak těm, kteří se nebojí pohlížet na svět z výšky, prožít neopakovatelné okamžiky při jeho zdolávání. Během Tankového dne budou v parku probíhat i různé workshopy, třeba malování na obličej či dočasné tetování.

 

A to nejlepší nakonec: i na Tankový den platí běžné „mirakulovské“ vstupné 210 korun na osobu, zakoupit si můžete i rodinné vstupenky. Otevřeno bude od 10 do 18 hodin. Park Mirakulum bude pochopitelně přístupný i v neděli 28. dubna a od května se sem budete moci vypravit každý den kromě pondělí.

 

Program na Tankodromu

Aktivity probíhají celý den od 10 do 17 hodin

12:00 - příjezd vojenské kolony

13:00  - vojenská ukázka

14:00 a 15:00 - komentovaná exhibice vojenské techniky

Vietnamská základna – možnost vyzkoušet si airsoftové zbraně

Čtyřkolky pro děti zdarma

Exkluzivní představení nové Škody Scala

Parašutistická ukázka – seskoky padákem

 

Ceník

jízdy v BVP (cena 200 Kč/osoba)

jízdy Tatrou 813 (100 Kč/osoba)

vyhlídkové lety vrtulníkem (600 Kč/osoba)

paintballová střelnice (10 kuliček/20 Kč)

čtyřkolky pro děti (zdarma)

jízdy parním vláčkem do Mirakula (100 Kč/osoba)

 

Program v amfiteátru Mirakula

13:00 - Flying Boys

14:00 - ukázka výcviku služební psů

15:00 - Flying Boys