TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

SOUNDTRACK Poděbrady začíná už za měsíc

SOUNDTRACK Poděbrady začíná už za měsíc

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady je jedinečný nejen zaměřením na filmovou hudbu, ale také orientací na nové formy umění, multimédia a nejmodernější technologie, proměňující pasivní poslech hudby v interaktivní zážitek. Festival podobného zaměření v České republice dosud neexistuje. Součástí programu je bohatý kulturní program zdarma. Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií proběhne 29.-1.9.2019 v Poděbradech.

SOUNDTRACK Poděbrady 29.8.-1.9.2019

SOUNDTRACK Poděbrady představuje kompletní program, který ve čtyřech festivalových dnech nabídne rock, pop, swing i klasiku. Letos poprvé nabízí zvýhodněné vstupné v podobě SOUNDTRACK Golden Passů.

Zahajovacím koncertem letošního ročníku bude Petr Kroutil & Original Vintage Orchestra, hudební big band patřící mezi českou swingovou špičku. Ve čtvrtek 29.8. představí svou Velkou swingovou noc ve stylu 20. a 30. let. v režii úspěšného filmového režiséra Jiřího Vejdělka. V rámci večera zazní energické úpravy slavných moderních písní v dobovém stylu

a originální aranže ukázek jednotlivých bodů hlavního hudebního programu festivalu. „Když mi zavolali z produkce, byl jsem nesmírně rád a okamžitě jsem kývl! Hrát na zahajovacím koncertu vnímám jako velikou odpovědnost a výzvu, přesto se na aranžování Mozarta

a Hlase ve swingovém podání big bandu moc těším. Doposud jsem se nezalekl Queenů, Visacího zámku, Kabátů nebo třeba Michaela Jacksona a ukázalo se, že to u lidí výborně funguje, tak proč by neklaplo tohle? Bude to Original a bude to Vintage,“ říká Petr Kroutil. Exkluzivním hostem Velké swingové noci bude losangeleská hvězda Chuck Wansley.

V pátek 30.8. roztančí koncertní halu na louce u Labe světová premiéra koncertního provedení legendárního filmu Šakalí léta s velkoformátovou projekcí. Poprvé se zde na jednom pódiu sejdou hlavní herecká a pěvecká hvězda filmu Martin Dejdar a Jan Kalousek.

Sobotní večer stejné místo rozezní gigantický orchestr a sboristé Kühnova smíšeného sboru pod vedením dirigentské hvězdy Ernsta von Tiela. Formanův osmi Oscary oceněný Amadeus na velkoformátové projekci s živým soundtrackem v české premiéře.

Oba hlavní festivalové večery uzavřou po hlavním koncertním programu v hale SOUNDTRACK Afterparties, na které je vstup volný. Páteční noc s největšími hity 80. a 90.let s DJ Martinem Hovorkou a sobotní s DJ Roxtarem.

Na programu nebudou chybět, ani oblíbené Hvězdy StarDance: Z pohádky do pohádky a velkoformátová projekce slavné české filmové pohádky Šíleně smutná princezna s živým provedením hudby Jana Hammera a zpěvem herců Jana Ciny a Bereniky Kohoutové.

Letošní SOUNDTRACK festival zakončí v neděli 1.9. světová rocková muzikálová senzace s největšími hity skupiny Queen. V exkluzivní koncertní předpremiéře We Will Rock You zazní v podání předních českých muzikálových hvězd, jakými jsou Bohouš Josef, Kamila Nývltová, Markéta Procházková, Míša Nosková, Jan Kopečný, Petr Kutheil, například hity We Will Rock You, Radio Ga-Ga a mnoho dalších. Muzikál We Will Rock You dosud vidělo ve 28 zemích více než 20 miliónů diváků.

Jedinečnou atrakcí letošního festivalu bude sférická SOUNDTRACK KINOKOULE. „V Lázeňském parku vyroste unikátní kopule o průměru 25 metrů. Ta poskytne divákům fantastickou podívanou v podobě abstraktní audiovizuální 360° show,“ říká Karla Sluková, dramaturgyně festivalu.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=K8p5UzOYIVY&feature=youtu.be

Nedílnou součástí hlavního programu festivalu je atraktivní doprovodný program v Centrálním lázeňském parku, který je pro všechny návštěvníky zdarma.

Novinkou oproti minulým ročníkům jsou SOUNDTRACK Golden Passy pro všechny, kteří si nechtějí nechat ujít zvýhodněné vstupné na všechny jedinečné koncerty v kryté koncertní hale a čerpat další benefity jak po dobu festivalu, tak mimo něj.

Předprodej vstupenek a festivalových passů v prodeji v síti Ticketlive