TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Signál Rádio podporuje výzkum Alzheimerovy choroby

Signál Rádio podporuje výzkum Alzheimerovy choroby

ŽIJÍ MEZI NÁMI. NEMLUVÍ O SVÝCH POTÍŽÍCH. ČASTO SAMI ANI NEVĚDÍ, ŽE NĚJAKÉ MAJÍ. A PŘITOM SE TIŠE VYTRÁCEJÍ. DEMENCE NA PRVNÍ POHLED NENÍ VIDĚT, NEBOLÍ, ANI NENÍ NÁHLÝM STAVEM. ZŮSTÁVÁ TAK LOGICKY NEPOVŠIMNUTA, DOKUD NA SEBE NEUPOZORNÍ NĚČÍM NEOBVYKLÝM.

ZAPOJTE DO VÝZKUMU SEBE NEBO RODIČE NEBO PRARODIČE NEBO ZNÁMÉ STARŠÍ 60 LET

www.abadeco.cz – ZAPOJTE SE DO VÝZKUMU

DO VÝZKUMU AD CENTRUM HLEDÁ OSOBY STARŠÍ

55 NEBO 60 LET, KTERÉ MAJÍ POCIT HORŠÍ PAMĚTI.

1) Pokud spíte DOBŘE, můžete se zapojit do výzkumu spánku a paměti. AD centrum zjišťuje, zda se zlepší paměť během spánku pomocí tzv. růžového šumu. O projektu si můžete přečíst více na stránkách: https://abadeco.cz/akstim/. Do výzkumu se můžete zapojit vyplněním dotazníku na stránkách www.abadeco.cz/akstim. Za účast je finanční odměna, magnetická rezonance mozku a vyšetření paměti a spánku.

2) Pokud máte problémy se spánkem, AD Centrum poradí, jak by bylo možné spánek zlepšit. Můžete se přihlásit Lucii Urbanové na: https://abadeco.cz/spankovaedukace/.

3) Pokud se zajímáte o jiné možnosti zlepšení paměti, můžete se zapojit do projektu KOGBIONTA, v němž se zkoumá pozitivní vliv probiotik na paměť a náladu. O tomto projektu se dozvíte více zde: https://abadeco.cz/kogbionta/ a úplně na konci stránky je třeba vyplnit vstupní dotazník. Za účast je finanční odměna a probiotika na 3 měsíce zdarma.

Pokud máte konkrétní dotaz k těmto 3 výzkumům, směřujte ho na koordinátorku projektů paní Andělu Kubátovou, andela.kubatova@nudz.cz.

ZAPOJTE DO VÝZKUMU SEBE NEBO RODIČE NEBO PRARODIČE NEBO ZNÁMÉ STARŠÍ 55 NEBO 60 LET

4) AD Centrum hledá duševně ZDRAVÉ osoby starší 60 let a bez postižení mozku, které by byly ochotné zapojit se do výzkumu českých norem vybraných psychologických testů. Zájemcům bude zdarma vyšetřena paměť, řeč, zrakové vnímání, plánování a fyzická kondice za účelem stanovení českých norem pro zdravé starší osoby. Nejedná se o vyšetřování osob, které pociťují problémy s krátkodobou pamětí. Naopak se mohou hlásit ty osoby, které mají pocit dobrého fungování paměti. Důvod je ten, že cílem je tvorba českých norem pro několik testů, což je důležité pro časné rozpoznání zhoršené paměti ve stáří. Jednohodinové JEDNORÁZOVÉ vyšetření paměti a dalších funkcí probíhá ve Fakultní nemocnice Královské Vinohrady zdarma. Výsledky budou sloužit jako česká norma pro další využití v lékařské praxi. Více informací najdete na: www.abadeco.cz, sekce Zapojte se výzkumu – Česká seniorská norma. O tomto projektu se dozvíte více na: https://abadeco.cz/dafys/. Pokud máte konkrétní dotaz k českým normám testů, směřujte ho na koordinátorku tohoto projektu slečnu Josefínu Weinerovou na jejím emailu josefina.weinerova@nudz.cz.