TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Oslava 17. listopadu na Národní třídě: Díky, že můžem!

Oslava 17. listopadu na Národní třídě: Díky, že můžem!

Národní třída se už počtvrté promění v korzo, pěší zónu, plnou pouličního umění, koncertů a dalšího kulturního programu, jenž připomene důležitost listopadu 1989. Tak trochu jiná oslava Listopadu ‘89 se pod názvem Korzo Národní odehraje 17. 11. 2018 nejenom na Národní třídě.

Díky, že můžem. To chceme říct 17. listopadu na Národní třídě, kde se vše dalo před 29 lety do pohybu. Nechceme nadávat u piva, provolávat patetická hesla nebo deklamovat prázdné fráze. Chceme ukázat, jak se dá naložit s nabytou svobodou – v umění, občanské společnosti, veřejném prostoru. Chceme poděkovat lidem, kteří nám svobodu nejenom umožnili, ale také nám ukázali jak nejlépe s ní naložit. Důstojně a zároveň živě vzdát hold aktérům let ’39 a ’89 a oslavit jediný mezinárodní den, který vznikl právě zde.

Chceme ukázat, že svoboda pro nás není samozřejmostí, ani prázdným slovem. Rádi bychom se setkali a pobavili s Vámi všemi, pro něž je tento den stejně významný jako je pro nás. Přijďte si poslechnout koncerty, divadla, exhibice a pomoci nám říci “Díky, že můžem”, všem těm, kteří se tehdy na stejném místě zasloužili o to, že naše oslavy můžou být takové, jakými jsou. Studenti studentům a hrdinům svobody. Pokud nám s tím chcete pomoct a dozvědět se víc, neváhejte.

Festival svobody

I letos jsme součástí Festivalu svobody, platformy zastřešující akce pořádané různými iniciativami s cílem připomenout události spojené se 17. listopadem a propagovat demokratické principy a hodnoty občanské společnosti.

Festival svobody je platforma zastřešující akce pořádané různými iniciativami s cílem připomenout události spojené se 17. listopadem a propagovat demokratické principy a hodnoty občanské společnosti.