TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Jičín - město pohádky 11. - 15. září

Jičín - město pohádky 11. - 15. září

V září se Jičín stane dějištěm již 29. ročníku multikulturního festivalu nejen pro děti. Pohádkový týden nabídne tvůrčí dílny, pouliční divadélka, koncerty, jarmark a spoustu dalších nezapomenutelných zážitků. Velký pohádkový průvod otevře již po devětadvacáté brány festivalu Jičín – město pohádky. Pan starosta předá dětem symbolický klíč od města Jičína, patron festival zahájí a tímto okamžikem začnou platit pohádkové zákony vyvěšené na Valdické bráně.

V historickém centru města se rozloží středověké podhradí s řemesly, a to nejen s jejich předváděním, ale i s didaktickou částí (výkladem o životě ve středověku). Celé třídy se mohou zapojit a řemeslné aktivity si vyzkoušet.

Nádvoří jičínského zámku se promění: v Nádvoří rozličných kratochvílí -   nabídne zapojení do dobových kejklí, soutěží, her; v Nádvoří umění všelikého - to bude pestré malováním s možností omalovánek, koláží, modelování, kdo chce, zahraje si maňáskové divadlo; a Nádvoří arkádové - je cílem velké hry Ztratil se královský poklad spojené s jeho hledáním a plněním úkolů. Nádvoří ozdobí erby slavných šlechtických rodů (Jičín a okolí) a své historické znalosti si zde mohou ověřit i dospělí návštěvníci ve vědomostním kvízu.

Chybět nebudou autorská čtení, tvůrčí dílny se zapojením řady středních škol propagujících svoje obory, chráněné dílny zdravotně postižených, pouliční divadýlka, zpívání, tanec, zámecký park poskytne prostor pro turnaje, šerm, kuše, sokolnictví, ale najdou se tu i atributy pohádkové. Náplní pěti mnohobarevných dnů budou další pořady, zajímavosti i setkání s řadou významných osobností, hrátky s pohádkou doplní divadelní představení, výstavy, koncerty a o dění v Pohádkovém městě budou informovat opět naše Pohádkové noviny.

Užívejte si jedinečnou atmosféru, bavte se, vychutnejte si mnoho krásných představení, odneste si spoustu zážitků, hřejivý pocit v srdci a úsměv na rtech.