TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Go to FoodPark – největší foodfestival právě teď v Brně

Go to FoodPark – největší foodfestival právě teď v Brně

Pavilon F brněnského výstaviště se ve dnech 17. - 19. ledna 2020 promění ve velkou přehlídku regionální kuchyně i mezinárodní gastronomie. V sekci Ochutnej Svět se můžete těšit na zastoupení kontinentální kuchyně, cizokrajných pokrmů a extrémní kuchyně.

elorepublikovou premiéru bude mít přehlídka podniků z aktuálně největšího gastro bestselleru 365 Gastromapa Lukáše Hejlíka. Tento průvodce po stopách 365 vybraných podniků se šíří jako lavina mezi čtenáře, kteří napříč republikou sbírají razítka do své knihy. Vydaných titulů je 27 000 a nejen autogramiáda Lukáše Hejlíka, ale celého Gastrokroužku, bude dominantou zdejšího festivalu. V sekci Ochutnej Svět se můžete těšit na zastoupení kontinentální kuchyně, cizokrajných pokrmů a extrémní kuchyně.

Nebude chybět ani pořádně vyšperkovaný program, kde na podiu ukáží své umění ti nejlepší kuchaři a osobnosti gastroscény. Nezapomeňte vzít s sebou i děti. V dětské zóně a fun zóně potkáte spoustu zábavy nejen pro děti. Během celého víkendu se v autogramiádovém obýváku prostřídá hodně kuchařských autorů. Pod taktovkou doselkaramel.cz bude vytvořeno historicky největší gastroknihkupectví na Moravě. Výlet do Brna bude stát za to! Dobré jídlo, kopec zábavy a inspirace na vaše cesty nejen za gastronomií, to je GO to FoodPark.

Na co se letos můžete těšit

Pagadali - tým zkušených rodilých kuchařů připraví vynikající tradiční pokrmy indické kuchyně. Vaří opravdu autentická indická jídla, se vší ostrostí, vůní a barevností. V Indii je paleta chutí pestrá. Od chilli, přes kardamon, kurkumu až po zázvor nebo kari a garam masala směsi. Padagali - malá horská vesnice severoindického státu Uttarákhand, je totiž domovem těchto kuchařů.

Mexeso - nabízí mexické quesadilly: hovězí a pro vegetariany úplně bezmasou sýrovou variantu, na zobání k pivu či vínu máme teplé Nachos se sýrovou omáčkou.

El Romero - těšte se na kombinace andaluské tradice s chutnou a zdravou středomořskou kuchyní.

Guacamole always fresh - Tradiční mexický recept ... Guacamole. Sortiment quesadillas pro všechny, s využitím avokáda.

U Dřeváka Beer&Grill - Burgery. Wrapy. Sendviče. Hotdogy. Řemeslná piva.

Uganda Exotic Food - ty pravé africké speciality ochutnáte na stánku Uganda Exotic Food.

Le Vafle - oblíbená brněnská vaflárna na festivalu připraví voňavé, křupavé, slané i sladké, tradiční i netradiční vafle.

GULE food truck - sociální podnik vytvářející pracovní příležitosti pro zdravotně znevýhodněné osoby, který realizuje projekt s názvem GULE (Gastronomie Umožňující Lidem Existovat). Hlavním produktem food trucku GULE jsou čerstvě připravené tvarohové mini koblížky s různými variantami polev, posypů a k nim podávaná výběrová káva ze severočeské pražírny Sweet City Coffee - v současné době Brazílie z oblasti Minas Gerais.

Pablo Escobar - hamburger není jen obyčejný kus mletiny v housce. Všechny suroviny co najdete v Pablových burgerech, prošly pečlivým výběrem!

Husí játra - spoustu let nám chybí to, co se tu vždy jedlo a na čem si lidé pochutnávali staletí. To, co na našem trhu za rozumnou cenu chybí, jsou poctivá husí játra z tučných hus! Husí játra jsou výjímečnou delikatesou a dají se připravit jak ve studených, tak teplých variacích. Dají se péct, smažit, připravovat ve vodní lázni, dají se s nich dělat paštiky, teriny aj.

Tropico - česká rodinná firma, dodavatel mražených tropických a tuzemských ovocných a zeleninových koncentrátů a pyré. Naše produkty jsou jedinečné svým uchováním v mraženém stavu, kdy jsou zachovány tolik tělu prospěšné vitamíny a další prvky. Naše džusy neobsahují žádný přidaný cukr, barvivo, aroma ani konzervanty. Jsou to produkty stvořené čistě přírodou.

Leháro - co ve vás vyvolává slovo „leháro"? Pocit pohody, příslib klidu? Tak pohodu si opravdu užijete, navíc u skvělého jídla. Tohle Leháro je totiž příjemná restaurace, kde si pochutnáte na menu z těch nejlepších surovin. A jeho chutě si sami tak trochu poskládáte. Restaurace je zaměřena na světovou, především pak jihoafrickou kuchyni - právě odsud totiž pochází zdejší šéf kuchyně.

Radek´s Kitchen - americký food truck s českým srdcem nabízí stylový street food z různých koutů světa. Těšit se můžete na kubánské sendviče, zapečené mexické tortilly, tacos, nachos, hot dogy, churros a další speciality.

Toastmaker make a toast - nový koncept streed-foodu, který spojuje dobré jídlo a lásku k Brnu. Kluci od Toastmaker vám ve svém prvním menu přinášejí mix těchto dvou radostí, aby potěšili milovníky masa, ryb, zeleniny či sladkého pokušení. Přijďte ochutnat kousek Brna na jejich premiéře na GO to Foodpark festivalu! Těší se na vás Toastmaker make a toast.