TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Fotbalisté Mladé Boleslavi si odvezli rekordní prohru

Fotbalisté Mladé Boleslavi si odvezli rekordní prohru

Debakl v rekordní výši nejen pro tento aktuální soutěžní ročník, ale dokonce za celé dosavadní působení v nejvyšší tuzemské lize si odvezli boleslavští fotbalisté z Teplic, které je přehrály ve všech herních parametrech.

V prvním poločase boleslavská defenzíva za půlhodiny třikrát propadla.

Už v 8. minutě Táborský (někdejší hráč Boleslavi) zpracoval za obrannou boleslavskou linii kolmou přihrávku středem a po kličce Šedovi šťastnou střelou od břevna dostal Teplice do vedení - 1:0.

Ve 13. minutě Skalák z trestného kopu nastřelil pouze zeď. O tři minuty později nadějný Bořilův centr nikdo z jeho spoluhráčů nevyužil. V 17. minutě se teplický Hora probil přes Končala, ale včas vyběhnuvšího Šedu neprostřelil. V 19. minutě si s Vackovou málo důraznou koncovkou snadno poradil gólman Grigar.

Ve 20. minutě další nedůslednost uprostřed boleslavské obrany potrestal Litsingi, jenž sám před brankou technickým obloučkem překonal bezmocného Šedu - 2:0.

Teprve po druhé obdržené brance získali Boleslavští prví roh, ale nevyužili ho.

Ve 31. minutě zbytečný faul na Litsingiho potrestal Potočný přesným trestným kopem přes hráčskou zeď do levého horního růžku, kam se Šeda natahoval marně - 3:0.

Ve 32. minutě Skalákův rohový kop lapil Grigar a založil teplický brejk, v jehož konci Litsingi jen těsně minul Šedovu branku. Dvě minuty před přestávkou po Šedově dlouhém výkopu se do šance dostal Zahustel, ale místo střely zvolil přihrávku na Skaláka, ke kterému však míč neprošel.

Druhý poločas Boleslavi změnu nepřinesl. Tepličtí byli velmi důslední a důrazní v napadání boleslavských hráčů, kteří se maně snažili dobýt soupeřovu branku. Při kombinaci dopláceli na nepřesnosti ve finálních přihrávkách a případné centrované míče s jistotou chytal zkušený Grigar. Krátce po změně stran Boleslavští promarnili dva slepené rohy, v 50. minutě teplický roh odhlavičkoval Navrátil. O minutu později Horův jedovatý trestňák z boku vápna srazil Šeda do dalšího rohu. V 56. minutě Boleslavští nevyužili roh a teplický brejk skončil faulem na Litsingiho, načež Potočný z následného trestňáku trefil břevno boleslavské branky.

V 64. minutě běželi tři tepličtí hráči proti dvojici boleslavských obránců a po Táborského přihrávce Litsingi přízemní ranou odražené od levé tyče překonal Šedu - 4:0.

O tři minuty později po Skalákově trestném kopu Boleslavští marně dobývali Grigarovu branku. V 77. minutě po Horově rohu hlavičku Jablonského zlikvidoval Šeda.

V závěru Tepličtí nepolevovali v útočení a v samém závěru Salami přízemní ranou k levé tyči propálil Šedu a dal boleslavské prohře podobu pětigólového debaklu - 5:0.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Bořil, Navrátil, Šisler, Končal - Ščuk, Štohanzl - Zahustel (55. Ďuriš), Vacek, Skalák - Wágner.

Sestava FK Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jablonský, Krob - Ljevakovič, Táborský - Hora (86. Takács), Litsingi, Vůch (80. Balázs) - Potočný (89. Salami).

Góly: 20. a 64. Litsingi, 8. Táborský, 31. Potočný, 90. Salami

ŽK: Zahustel, Šisler, Štohanzl

Rozhodčí: Královec - Wilczek, Kříž

Diváků: 3720