TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Cyklobusy jezdí v Krkonoších do konce září

Cyklobusy jezdí v Krkonoších do konce září

V Krkonoších v letošní sezoně můžete stále ještě využít cyklobusů, abyste se pohodlně dostali do hor. Cyklobusy tu jezdí až do září. Využít můžete šesti tras autobusů a dva spoje po železnici. Nejezděte na kole do kopce, využijte cyklobusy a potom lanovky! Užijte si dlouhý sjezd do údolí!

Krkonošské cyklobusy jezdí každý rok od počátku června a během dne projedou tam a zpět celé Krkonoše. Pravidelně v obou směrech (ráno po sedmé hodině) vyjíždí a večer (kolem páté hodině) se vrací zase zpět páteřní linka, která vede z Harrachova přes Rokytnici, Benecko, Vrchlabí, Janské Lázně, Pec pod Sněžkou na Malou Úpu - Pomezní Boudy.

Na tuto "páteřní" trasu navazují přestupové autobusy z Vrchlabí do Špindlerova Mlýna a dále až na Špindlerovu boudu a z Jilemnice – Hrabačova do Vítkovic a na Horní Mísečky. Východní část Krkonoš, Žacléř, je připojena spojem do Trutnova. Z Úpice přes Trutnov mohou cykloturisté využít přímou linku upravenou pro přepravu kol až na Pomezní Boudy.

Krkonošské cyklobusy navazují i na podobnou síť v Českém ráji. Stačí ráno v Jilemnici – Hrabačově přestoupit a pokračovat na Železný Brod nebo Turnov.

Na trase Špindlerův Mlýn – Špindlerova bouda je jízdné jako u normálních autobusů.

Další možností je návštěva Polska. Ranní cyklobus z Vrchlabí jede k hraničnímu přechodu na Špindlerovu boudu. Odtud se už dá vyrazit na kole do polské Szklarske Poreby a zpět do ČR do Harrachova, nebo druhou stranou přes Karpacz na Pomezní Boudy. Z obou míst je možné využít večer k dopravě zpět krkonošské cyklobusy.

 

Ceny jízdenek jsou dle běžného tarifu dopravce + příplatek za kolo.

Aktuální jízdní řád naleznete od začátku sezony cyklobusů na: http://www.krkonose.eu/cs/cyklobusy.