TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Cesta Českým krasem za Hagenem – Evropský den chráněných území

Cesta Českým krasem za Hagenem – Evropský den chráněných území

CHKO Český kras pro vás nachystal v rámci Evropského dne chráněných území speciální naučnou stezku procházející Národní přírodní rezervací Karlštejn, v délce cca 12 km. Cestou můžete na tematických zastávkách plnit různé úkoly, zaměřené zejména na poznávání přírody Českého krasu. Speciální jednodenní naučná stezka, kdy je cestou možné při tématických zastávkách plnit různé úkoly, zaměřené zejména na poznávání přírody Českého krasu. Součástí asi 12 km trasy je i průchod štolou k lomu Malá Amerika s průvodcem a tajemným Hagenem.

Začátek akce je v Karlštejně u pošty v sobotu 25. května kdykoliv mezi 8:30 – 11:00.

 

Zde dostanete kartičku na razítka a nejdůležitější informace.

 

Trasa pokračuje kolem Dubu sedmi bratří do areálu společnosti Lomy Mořina s.r.o., kde se uskuteční průchod štolou k lomu Malá Amerika s průvodcem a s tajemným Hagenem (baterka a pevná obuv nutná, vstupné do štol činní 50,- Kč a platí se až u štol).

Pro velký zájem je nutné si ihned po příchodu do areálu zakoupit časovou vstupenku do podzemí. Průchod štolami bude umožněn výhradně účastníkům akce, kteří se prokáží kartičkou s razítky na kontrolách. Pro ostatní zájemce je možný vstup do podzemí až po 14. hodině a nejdéle do 17 hodin.

Další trasa vede již po povrchu kolem lomu Malá Amerika přes Pání horu, kolem vrchu Doutnáče, přes lom Na Chlumu a do Srbska.

Putování končí v Srbsku u parkoviště hotelu U Berounky, kde účastníci dostanou diplom a historický odznáček CHKO Český kras.

V cíli obdržíte diplom a historický odznáček CHKO Český kras.