TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Československý orchestr Signál rádia

Československý orchestr Signál rádia

Na české rozhlasové scéně vznikla dne 6. září 2017 zajímavá umělecká spolupráce. Signál rádio oznámilo vznik vlastního československého orchestru po vzoru legendárních a úspěšných světových rádií. Provozovatel RADIO UNITED SERVICES s.r.o. zajišťuje vysílání Signál rádia, které vysílá na FM frekvencích v lokalitách Mladá Boleslav 105,7 FM, Mnichovo Hradiště 89,2 FM, Jičín 94,2 FM, Mělník 107,0 FM, Praha 95,7 FM, Brno 98,1 FM, České Budějovice 106,8 FM, Plzeň 94,9 FM, Karlovy Vary 87,8 FM, Hradec Králové 104,1 FM, Chotěboř 89,0 FM, Tábor 107,8 FM. Signál rádio je rádio, které žije s Vámi. Posluchačům nabízí nepřetržitý proud české a slovenské hudby, a to napříč hudebními žánry. Posluchači si tak mohou ve vysílání vychutnat skladby z oblasti československé populární muziky, zahraniční muziky, country, a i třeba dechovky.

S nápadem na vznik vlastního orchestru přišli pánové Luboš Dvořák /programový ředitel Signál rádia/ a také zpěvák Petr Sovič, který je ve svých skoro 30 letech nejmladším zpívajícím kapelníkem v České republice. „Vždy jsem obdivoval legendární kapelníky, jakými byli pánové Karel Vlach, Gustav Brom, Karel Krautgartner, Josef Vobruba, Kamil Hála nebo Václav Hybš. Možnost posunout Golden Big Band Prague do pozice československého orchestru  Signál Rádia mě nadchla a jsem rád, že jsme s Lubošem Dvořákem našli prostor a vizi pro uplatnění na českém hudebním a rozhlasovém poli" říká nejmladší zpívající kapelník Petr Sovič ke vzniku celého projektu. Luboš Dvořák za Signál rádio dodává „Posluchači se mohou těšit na nový ojedinělý československý hudební projekt, který bude nostalgicky avšak v moderním kabátu vzpomínat na legendární české melodie, si zpívají celé generace posluchačů". Signál rádio připravilo pro posluchače také veřejné nahrávky s názvem „Vysílá Studio Signál".

První z takových nahrávek se uskuteční 12. prosince 2017 od 19 hodin v divadelním sále Městského kulturního domu v Mladé Boleslavi. Součástí koncertů budou nejen krásné československé písně, ale také zajímavý hosté, kteří po boku Golden Big Bandu Prague vystoupí.

„Hlavním cílem je popularizace československých písní, která dává možnost posluchačům opět se zaposlouchat do zvuku velkého big bandu a ocenit také české texty, které mají svou hloubku" dodává Petr Sovič.

„Na jaře roku 2018 bude Golden Big Band Prague hostovat jako Československý big band Signál rádia po 12 městech, ve kterých rádio aktuálně pro své posluchače vysílá. Zpěváka Petra Soviče jsme také angažovali do pozice našeho moderátora. Navíc se posluchači mohou těšit každou neděli od 15 hodin na autorský pořad Orchestrion, ve kterém vám Petr Sovič přiblíží československé písničky z 50 - 70. let minulého století" ještě doplnil programový ředitel Signál rádia Luboš Dvořák.