TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

České hrady.cz - festival o víkendu zavítá na Kunětickou horu

České hrady.cz - festival o víkendu zavítá na Kunětickou horu

Putovní letní kulturní festival Hrady CZ letos slaví patnácté narozeniny a v magickém prostředí osmi hradů po celé České republice představí špičku současné české a slovenské hudební scény v čele s kapelou Kryštof, která se na festival vrací po šesti letech.

Návštěvníci se budou moci dále těšit na Rybičky 48, No Name, Arakain & Lucii Bílou, Mirai, Marpo & Troublegang, Michala Hrůzu, kapelu Harlej a další interprety a skupiny. Festival k narozeninám sobě i ostatním naděluje ekologičtější přístup k životnímu prostředí, v areálech se bude třídit odpad a kelímky na pivo budou vratné. V ceně lístku na festival je vždy vstup na hrad zdarma. České hrady.cz je letní kulturní festival. 15. ročník se uskuteční během léta 2019 na osmi významných českých a moravských historických památkách.

Letní kulturní festival České hrady.cz si klade za cíl především nabídnout návštěvníkům přehlídku nejúspěšnějších hudebních skupin současné tuzemské scény spolu s dalším kulturním programem. Zjištění, že stále více návštěvníků festivalu přijíždí například s rodinou v daném regionu na kolech, vedlo k logickému vyústění podpory cyklistiky. Většina historických českých hradů leží uprostřed lesů a v blízkosti cyklotras, cyklostezek.

V průběhu léta budou moci fanoušci na jednotlivých hradních zastávkách zhlédnout kromě jiných koncerty takových kapel a interpretů, jako jsou například Anna K., Jelen, PSH, Wohnout, Kamil Střihavka & The Leaders! nebo Visací zámek.

Festivalové koncerty se odehrají vždy na dvou pódiích v areálech v blízkosti hradů. Chybět nebude tradiční páteční karneval s vyhlášením nejlepších masek. Přibydou také další dětské koutky a aktivity, aby si festivalovou atmosféru mohli užít celé rodiny. Festival Hrady CZ stále udržuje vysoký komfort ubytování ve stylu "na festival jako do hotelu". Návštěvníci mohou za úplatu opět využít takzvaný Wüstenrot VIP kemp PLUS v ceně s postaveným stanem, dvěma karimatkami a dvěma spacáky připravenými na okamžité přespání. Samozřejmostí jsou VIP kempy se sprchami a splachovacími toaletami, obchod s potravinami či úschovny kol a zavazadel, ale i klasické stanové městečko zdarma. Chybět nebudou wi-fi zóny a bankomat v areálu festivalu, k lepší orientaci návštěvníků přispěje opět festivalová aplikace. Do 31. května je možné kromě výhodných lístků zakoupit zcela nově také permanentku Exkluziv s možností přístupu do zákulisí festivalu.

 

Organizátoři letos pro velký úspěch již podruhé vyhlásili talentovou soutěž Zahraj si s kapelou na festivalu Hrady CZ, do níž se přihlásilo celkem téměř šedesát kapel. Do finále postoupily tři nejúspěšnější v každém regionu, z nichž vzejde vždy jedna vítězná, která si na konkrétní zastávce festivalu zahraje v rámci oficiálního pátečního programu.