TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Za poklady Broumovska 2019

Za poklady Broumovska 2019

Hudební festival v jedinečných barokních kostelích na Broumovsku probíhá celé letní prázdniny. Letní koncerty renomovaných českých i zahraničních interpretů se konají každý sobotní podvečer v jednom z deseti barokních kostelů. Deset podvečerních koncertů klasické hudby v architektonicky unikátních prostorách skupiny broumovských kostelů nabídne 14. ročník festivalu Za poklady Broumovska.

Během dvou prázdninových měsíců bude následovat dalších několik koncertů, vždy v jednom z broumovských kostelů, které jsou dílem slavných architektů Dientzenhoferů. Vstupné na všechny koncerty je stejně jako v předchozích letech dobrovolné. Výtěžek putuje na pomoc kostelům, ve kterých se festival koná.

Festival návštěvníkům přináší krásu klasické hudby ve všech jejích podobách v podání mladých i renomovaných umělců. Každý ročník je věnován jinému tématu.

14. ročník festivalu Za poklady Broumovsk bude slavnostně zahájen v sobotu 29. června 2019 v 18 hodin v kostele sv. Vojtěcha v broumovském klášteře, uvedením novodobé premiéry školské hry Dies Numini et Principi v podání sólistů a orchestru Národního divadla.

Během dalších devíti prázdninových sobot nabídne festival koncerty předních českých i zahraničních interpretů – představí se smyčcový orchestr Intercamerata pod vedením klarinetisty a dirigenta Jana Jakuba Bokuna a saxofonistka Magdalena Jakubská, rakouské Duo Aliada, zakladatelka a umělecký garant Letních hornových kurzů sólohornistka FOK Zuzana Rzounková a její  kolegové, tenorista Martin Šrejma, absolutní vítězové loňské soutěže Concertino Praga - rakouské Duo Bubreg, houslista Jiří Vodička a klavírista Martin Kasík, renomované Stamicovo kvarteto, violoncellista Petr Nouzovský a violistka Kristina Fialová nebo světoznámá sopranistka Eva Urbanová, která se spolu s Moravským klavírním triem postará 31. srpna o slavnostní zakončení festivalu.

 

Vstupné na všechny koncerty je dobrovolné, výtěžek putuje na pomoc kostelům broumovské skupiny, ve kterých se festival každý rok koná.

 

Program

29. 6. Klášterní kostel sv. Vojtěcha, Broumov - Sólisté a orchestr Národního divadla v Praze

6. 7. Kostel Nanebevzetí Panny Marie, Police n. M. - Jakub Bokun, Intercamerata, Magdaléna Jakubská

13. 7. Kostel sv. Jiří a Martina, Martínkovice – Jan Schulmeister, Arthur Coatalen

20. 7. Kostel sv. Markéty, Šonov - Duo Aliada

27. 7. Kostel sv. Anny, Vižňov - Petr Nouzovský, Kristina Fialová, Stamicovo kvarteto 3. 8. Klášterní kostel sv. Vojtěcha, BroumovMartin Šrejma, Zuzana Rzounková, Martin Sokol, L ́Armonia Terrena a Zdeněk Klauda

10. 8. Kostel sv. Prokopa, Bezděkov nad Metují - Lektoři Letních hornových kurzů

17. 8. Kostel sv. Barbory, Otovice - Jiří Vodička, Martin Kasík

24. 8. Kostel sv. Vavřince, Teplice nad Metují - Duo Bubreg

31. 8. Kostel sv. Máří Magdalény, Božanov - Eva Urbanová, Moravské klavírní trio