TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Oslava 10. výročí Muzea loutek v Plzni

Oslava 10. výročí Muzea loutek v Plzni

Dětmi i dospělými oblíbené Muzeum loutek slaví letos 10 let od svého založení. Pokud jste Muzeum loutek na náměstí Republiky ještě nenavštívili, je to rozhodně skvělá příležitost a pozvánka na sobotní rodinný výlet. V případě, že už jste tam byli, určitě za to stojí vyrazit tam znovu. V sobotu 14. září od 10 do 18 hodin je pro vás v Muzeu loutek připraven netradiční program. Každý si přijde na své. Především pro dospělé jsou plánované komentované prohlídky expozic, na kterých se dozvíte se mnoho zajímavostí z historie plzeňského loutkářství. Děti se nejvíce zabaví hraním s loutkami od manekýnů a marionet až po dřevěné varietní loutky nebo maňásky.

Divadelní představení

Ve výtvarném ateliéru Petra Braunera si mohou děti vyrobit plošné loutky a odpoledne zhlédnout dvě divadelní představení. Pražské divadlo Buchty a loutky od 15 hodin zahraje pohádku na motivy Charlese Perraulta Kocour v botách (vhodné pro děti od 3 let). Od 17 hodin se můžete potěšit jedinečným improvizačním představením pro děti i dospělé Automat na filmy, které rozpohybuje nejen aktéry, ale i samotné diváky. Stačí jen říct název filmu, který byste rádi viděli, a herci vám ho vzápětí přehrají.

 

Kouzelné skříňky hybohledy

Speciálním zářijovým program však oslavy nekončí. Až do konce října je v Muzeu loutek k vidění expozice 25 mechanických skříněk „Hybohledy“. Dohromady 25 zmenšených světů v magických skříňkách si můžete prohlédnout díky speciální výstavě. Jejich autor, Pavel Macek, jim říká Hybohledy. Každému, kdo se do nich kukátkem podívá a kličkou rozpohybuje tajemství ukryté uvnitř, odvypráví zajímavý příběh.