TO NEJLEPŠÍ Z 80. LET

  • Praha 95,7fm
  • Mladá Boleslav 105,7fm
  • Brno 98,1fm
  • Jičín 94,2fm
  • Mělník 99,9fm
  • Mnichovo Hradiště 89,2fm

Jazz bez hranic, mezinárodní hudební festival v Plzni

Jazz bez hranic, mezinárodní hudební festival v Plzni

Mezinárodní hudební projekt Jazz bez hranic patří mezi tradiční akce města Plzně. Festivalu se účastní amatérské a profesionální jazzové soubory a sólisté nejen z českého a německého regionu, ale i špičkoví umělci z celého světa. Festival se koná každoročně, ale nemá stanovené pevné datum ani délku trvání. Vyvrcholení každoročního projektu je koncentrováno do několika dnů festivalu na přelomu října a listopadu, ale zároveň se ponechává volnost k produkci samostatných jazzových koncertů během celého roku.

Program festivalu

9. 10. 2018 (20:00 - Dům hudby Plzeň) - Folhinha band feat. Andrea Ruilova Barzola (Ecuador)

Steve Clarke Trio (USA)

Projekt skladatelky, zpěvačky a pianistky Andrey Ruilova Barzola v latinskoamerickém stylu a Steve Clarke, Steve Clarke (baskytara), Walter Fischbacher (klávesy), Richard Muenchhoff (bicí) jako odborníci na „crafting engaging sets“ neboli řemeslně dokonalé sety, chytlavé groove a oslnivá sóla.

30. 10. 2018 (17:00, Západočeská galerie Plzeň)

Přednášky o moderní hudbě a výtvarném umění

Jednotlivé druhy umění se vždy ovlivňovaly, a tak ani jazz nikdy nezůstával stranou. Jaké jsou průsečíky mezi jeho proudy a výtvarným uměním? Další zajímavosti odhalí tři podzimní přednášky, které se konají v Galerii „13“ v Plzni. Zveme vás 30. října, 27. listopadu a 18. prosince.

 

30. 10. 2018 (20:00, Anděl Music Bar, Plzeň)

Večery s jam session: Meduzik Night vol. 6

Projekt Medúza je věnovaný talentovaným, avšak neobjeveným hudebníkům, kteří se společně setkají jeden večer na pódiu. Každý z vystupujících má k dispozici 15-20 minut, ve kterých představí svoji tvorbu. Ta není žánrově nijak vymezena, hudebník má absolutní volnost. Těšte se na pestré vystoupení plné zajímavých hostů a nových tváří. V závěru večera je na plánu společná jam session, na kterou si může přijít zahrát úplně každý!

 

9. 11. 2018 (20:00 Smetanův sál Gymnázia, Sušice)

Mirka Novak & Ivan Audes Trio

 

V Sušici nabídne Jazz bez hranic jazzové hody v podání tria vynikajících muzikantů, které doprovodí skvělou zpěvačku. V této formaci pravidelně vystupují ve vyhlášeném pražském jazz klubu Reduta. Mirka Novak absolvovala ZČU v Plzni, pak vyrazila do světa. Vystupovala na Velvyslanectví ve Washingtonu DC, dostala angažmá v několika jazzových klubech. Spolupracovala s Federicem G. Peñou (Marcus Miller),  Tarusem Mateenem (Betty Carter), Vincentem Wileym (R. Kelly), a dalšími.

 

12. 11. 2018 (20:00 Buena Vista Club Plzeň)

Večery s blues: Bill Barrett & Brad Lewis (USA)

 

Americká bluesová extraliga z Los Angeles míří na Plzeň. Bill Barrett, který patří k renomovaným světovým hráčům na foukací harmoniku, vystoupí s legendárním bluesovým kytaristou Bradem Lewisem. Oba mají za sebou zhruba třicetiletou kariéru, kdy spolupracovali s těmi nejlepšími světovými bluesmany.

 

Bluesový večer zahájí plzeňská formace Five River Blues Band.

 

16.11. 2018 (19:00 Střelnice Rokycany)

Big band ZUŠ Rokycany, Tremolo, Klatovský big band

 

Koncert žákovských i dospělých big bandů má v programu Jazzu bez hranic letitou tradici, kterou nepřerušíme ani letos. Rokycanskému publiku zahrají kromě domácích ještě muzikanti z Klatov a Třemošné.

 

27.11. 2018 (17:30 Západočeská galerie Plzeň)

Přednášky o moderní hudbě a výtvarném umění

 

Jednotlivé druhy umění se vždy ovlivňovaly, a tak ani jazz nikdy nezůstával stranou. Jaké jsou průsečíky mezi jeho proudy a výtvarným uměním? Další zajímavosti odhalí tři podzimní přednášky, které se konají v Galerii „13“ v Plzni. Zveme vás 30. října, 27. listopadu a 18. prosince.

 

1.12. 2018 (16:00, Konzervatoř Plzeň, Tylova 15)

Koncert pro veřejnost. Jazzová dílna: varhany

 

2.12. 2018 (16:30 nám. Republiky Plzeň)

Koledy v rytmu jazzu - Ivan Audes Trio feat. Soňa Hanzlíčková Borková

 

Vánoční koledy v jazzrockovém hávu v podání známé muzikálové zpěvačky – to je doslova vánoční nadílka kvartetu Ivana Audese, kterou vám nadělíme v adventní atmosféře plzeňského náměstí.

 

19.12. 2018 (19:00 Buena Vista Club Plzeň)

Vánoční swingová tančírna

 

I letos chystáme nejen pro žáky našich swingových lekcí vánoční tančírnu. Tentokrát na ní zahraje stylová mladá kapela Prague Rhythm Kings. O after party se již tradičně postará plzeňská formace Zhirawski Memory Band.